3 Mayıs

Türk ırkı sağolsun!
« Hayretle gördüm ki, bu ülkede Türk kelimesinden ürkenler var. Yine hayretle gördüm ki, bu ülkede islam kelimesinden ürkenler var. Ve yine ürpererek gördüm ki, bu ülkede Türk ve islam kelimelerinin yan yana gelmesinden dehşete kapılan kişi ve çevreler var. » (Seyyid Ahmet Arvasî) Maalesef durum budur. Türkiyede Müslüman türkü savunuyorum deyince bazen faşist, bazen ırkçı kefere, bazense boş işler peşinde koşuyorsun denir . İnsanım, müslümanım demek hep karşısına sunulur. Sanki Türk’üm demekle ikisini birden reddediyormuşsun muamelesi yapılır. Türküm demek bu memlekette faşizanlıktır ama Türklük dışında başka bir ad takmak kendine özgürlük talep etmektir .
– Türklerin hepsi bir olmalı öncelikle birbirimize sarılıp bu düzeni yıkmalıyız
– Benim umurumda değil Türkler. ben müslümanım.
– Elhamdülillah bizde müslümanız.
– O öyle değil işte.
– Hasbinallah…
islamiyette olmayan aforozu yersiniz ilk başta. Tekfir ederler sizi – Türkler şerefli bir tarihe sahip. Atalarımızdan ilham almalıyız.
– Ben öncelikle insanım.
– Biz hayvan mıyız? Hem insan olmanın farkı değil midir birlikte bir hedefe yürümek.
– Neden kasıyoruz ki abi hepimiz kardeşce yaşayalım.
– Yaşayalım işte tarihimizde var olan kardeşliği, güzelliği, erdemi, dürüstlüğü ve hoşgörüyü dünyaya yayalım bu uğurda dökelim kanımızı.
– Neden kan dökeceğiz ki ne güzel yaşıyoruz işte İngiliz’in Yunan’ın bizden farkı ne? Irkçısınız siz insanları bölüyorsunuz.
– İnsanlar zaten fırka fırka bilinen tüm tarihte milletler var. Kimileri çok zayıf olduğundan silinmiş bak ne Asurlular var bugün, ne Sümerler. insanlığı aydınlatsın diye çocuklarımıza kültürümüzdeki güzellikleri bırakalım. Onlar Yesevi’nin, Mevlana’nın, Yunus’un, Fatih’in yolundan gitsin. Dedemizden aldığımızı onlara ve daha geniş bir alana hatta tüm dünyaya bırakalım. Saygın yok mu Balkanlarda yalın kılıç at koşturan ve sana Anadolu’yu miras bırakan ecdadına?
– Eminim onlar bunları düşünmemiştir tüm bunları yaparken.
– Ya neden yaptılar tüm bunları?
Cevaplar: dindir, ekonomidir, kandırılmışlıktır, ezen- ezilen savaşıdır, hatta şahsi ego bile derler. Ama yok at üstünde tevhid ve türk bayrağını tutup düşman üstüne giden akıncının amacı Türklüktür diyen çıkmaz…. Çaldıran, Mohaç, Çanakkale ve hatta Kıbrıs savaşı bile başka sebeblerden yapılmıştır.
Türklük lafı batar bu memlekette. Türk adının getirdiği sorumluluğu almaya yetmez kimsenin yüreği. Münevver
bile türklük avamın dilindedir diye almaz ağzına bu kelamı. Bir kaçı hariç tabi!!! Hatta biri haykırır: Kıralların taçları
Beni bağlar büğü mü?
Orduları açamaz
Gönlümdeki düğümü.
Saraylarda süremem
Dağlarda sürdüğümü. Bin cihana değişmem
Şu öksüz Türklüğümü…

osman islamoglu hakkında

Osman İSLAMOĞLU

02/05/2021 tarihinde Yazılarım içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin. Yorum yapın.

Yorum bırakın